2010-10-09

Beloved autumn tuber / Visų mėgstamas rudeninis gumbas

Today I was peeling potatoes for lunch and found this beauty in the potato sack.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šiandien, skusdama bulves pietums, radau bulvių maiše šį grožį.



I like potatoes very much, so I can eat them not only for lunch, but even for dinner in one day :)
I have no idea where from this recipe originates as search on Google gave many websites with exactly the same recipe. I have just teared it out from some Swedish newspaper some years ago.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Man labai patinka bulvės, taip patinka, kad galiu jas valgyti ne tik pietums, bet ir vakarienei tą pačią dieną.
Nežinau šio recepto kilmės šaltinio, kadangi Google paieška davė nuorodas į ne vieną tinklapį su idealiai tuo pačiu receptu. Manąjį prieš keletą metų aš išsiplėšiau iš kažkokio švediško laikraščio.



Sausage towers on blue cheese potatoes / Šlapios dešros bokšteliai
ant pelėsinio sūrio bulvių


400 g large sausage / 400 g šlapios dešros
(in Sweden it is called Falukorv / Švedijoje ji vadinama Falukorv)
600 g potatoes / 600 g bulvių
1 onion / 1 svogūnas
some butter / šiek tiek sviesto
250 ml table cream (18-30 % fat) / 250 ml grietinėlės (18-30% riebumo)
200 g blue cheese / 200 g pelėsinio sūrio

Peel potatoes and cut them in 5 mm thick stripes. Chop onion finely. Fry up the onion in butter and add potatoes. Fry for a few minutes. Then pour table cream and add cheese bits. Cover frying pan with a lid and leave on a middle heat for about 15 min. In the meantime, cut sausage into 4 slices and cut not very deep grid on top of the slices. Cut grid on both slices goes fine too. Fry sausage slices in butter on high heat. Serve sausage on top of potatoes. Enjoy with fresh tomato salad!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 5 mm storio šiaudeliais. Susmulkinkite svogūną. Pakepinkite svieste svogūną ir įdėkite bulves. Kepkite keletą minučių ir tada užpilkite rietinėlę ir suberkite sūrio gabalėlius. Uždenkite keptuvę ir palikite ant vidutinės ugnies maždaug 15 min. Tuo metu dešrą supjaustykite į 4 dalis. Kiekvienos dalies viršuje įpjaukite negilų tinklelį. Galite pjauti tinklelį ir iš abiejų dešros gabalėlio pusių. Dešrą paskrudinkite ant aukštos ugnies. Patiekite dešrą and bulvių kauburėlio. Mėgaukites kartu su šviežių pomidorų salotomis!

1 comment:

  1. Nuostabi bulvė-širdutė :) Ir patiekalas toks rudeniškai teisingas ;)

    ReplyDelete